Ungdomskör/Generationsöverskridande

Just nu pågår ingen verksamhet på grund av pågående pandemi, men ett projekt hann precis slutföras innan Coronan satte stopp för större körsatsningar och konserter. Den 7 mars 2020 genomfördes "Drömmar och hemligheter" i Vadstena klosterkyrka med 100 medverkande, varav 35 ungdomar.

Arbetet startade redan den 4-5 oktober 2019 med ett skaparläger i Vadstena, då texter och melodiskisser skapades av tjejer i åldern 14-23 år. Dessa bearbetades av Anci Hjulström , Anna Gullman och Karin Wall-Källming och varvades med egna låtar och traditionell körsång.

Parallellt med ungdomskörövningar övades vuxenkörsångare under ledning av Karin Wall-Källming, Anna Gullman och Beatrice Paping. Efter några gemensamma övningar blev föreställningen magisk under valven i Vadstena klosterkyrka. Ungdomarnas existensiella funderingar framfördes och man kunde lyssna till In paradisum av Faure, Ave verum Corpus av Mozart, Walk av Freddie Wadling, Lean on me med mera, liksom orgelmusik och pianoimprovisationer.

Vi hoppas på fortsättning.